DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN
2008-2009 ÖĞRETİM YILINDA ALINACAK YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI
Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu öğrenciler Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek için başvuruda bulunabilirler. Üniversitemizde lisans programlarına kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı bölümlere göre aşağıda verilmektedir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu öğrenciler ve uyruğundan biri Türkiye Cumhuriyeti (TC) veya KKTC olan çift uyruklu öğrenciler yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları için başvuruda bulunamazlar.
GENEL KOŞULLAR
-Türk liselerine denk bir okuldan mezun olmak
-Türk veya KKTC uyruklu olmamak (veya bu ülkelerden herhangi birisinden çifte vatandaşlık hakkına sahip olmamak)
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
• Lise Diploması : Lise Diploması veya Mezuniyet Belgesinin onaylı örneği veya başvuru tarihinde mezuniyet aşamasında olan öğrenciler için okullarından alacakları öğrenim durum belgesi. Diploma Türkçe değilse Türkçe tercümesi ( * ).
• Başvuru Formu (Form için lütfen linke tıklayınız)
• Resmi Transkript (Not Dökümü): Adayların, lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösteren ve Lise Müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi transkriptlerini kapalı zarf içinde sunmaları gerekmektedir. (Transkript İngilizce veya Türkçe değilse bu dillere çevrilmiş onaylı kopya da transkriptle birlikte sunulmalıdır) (*)
• YÖS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) Sonuç Belgesinin Onaylı Örneği (*)
( * ) Doğrudan yapılacak başvurularda adayların teslim edeceği belgelerin asıllarının görülmesi koşuluyla fotokopileri, posta yoluyla yapılacak başvurularda noter onaylı örnekleri, yurtdışından gönderilecek belgelerin ise Türkiye’nin Dış Temsilcilikleri’nden onaylatılmış örnekleri kabul edilir.
• Başvuru Ücreti (100 € ) Makbuzu : Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Yabancı Uyruklu Öğrenci için Başvuru Ücreti Hesabı.
Hesap no:TC.Ziraat Bankası İzmir Kurumsal Bankacılık Şubesi 37711729-5028 no.lu döviz hesabı.
• Başvuru belgeleri aşağıdaki adrese posta yoluyla yada kişisel olarak ulaştırılabilir.
. Eksik belge ile başvurular işleme alınmayacaktır.
Dokuz Eylül Üniversitesi
Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı
35210 Alsancak – İZMİR
EĞİTİM DİLİ
Üniversitemizin eğitim dili bazı bölümlerimizde Türkçe bazı bölümlerimizde İngilizcedir. Bazı bölümlerimizde de İngilizce Hazırlık Sınıfı vardır.
Eğitim Dili İngilizce Olan Bölümlere : Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar kayıt sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından kabul edilen bir İngilizce Yeterlik Belgesi sunmaları veya Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavına girmeleri gerekmektedir. İngilizce Yeterlik belgesi sunamayan, sunup da kabul görmeyen veya İngilizce Hazırlık Sınıfı Muafiyet sınavına girip başarısız olan öğrenciler için Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Öğretimi Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.
Eğitim Dili Türkçe Olan Bölümlerde: Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucuna göre yerleştirilen öğrencilerde; Türkçe Seviyesi aldığı Türkçe Puanı doğrultusunda belirlenir.
A Düzeyi : Türkçesi yeterlidir.Öğrenime başlayabilir.
B Düzeyi : Türkçesi kısa sürede gelişebilir. Öğrenime başlar.Ancak Türkçe kursları almalıdır.
C Düzeyi : Türkçesi yetersizdir. Kesin kayıt yaptırarak 1 yıl öğrenim hakkı saklı tutulur. Türkçe öğrenimi gördükten sonra öğrenime başlayabilir.
BAŞVURU TARİHİ
Başvurular 01-25 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapılacaktır.
Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi tamamen Dokuz Eylül Üniversitesi’nin önceliğindedir. Dokuz Eylül Üniversitesi kontenjanları doldurup doldurmamakta serbesttir. Başvuru koşullarını sağlamış olmak yerleştirme için kabul edilmeyi gerektirmez.
Adayların başvuruları, Rektörlük tarafından değerlendirilecektir.
Başvuru sonuçları yerleştirilen adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Sonuçlar aynı zamanda web de duyurulacaktır.
Kabul edilen adaylara Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından bir kabul mektubu gönderilecektir. Kayıt için Öğrenim Vizesinin bulunması zorunludur. Öğrenim Vizesi Türkiye dışından gelenler Türkiye’nin dış temsilciliklerinden, Türkiye’de bulunan adaylar ise İl Emniyet Müdürlüklerinden alacaklardır.
Tags: